Trebate fotoshooting? Izaberite fotografa ili fotografkinju! Ili nam pošaljite upit na sfzenica@gmail.com

Lamija Topčić je došla u Školu fotografije 2020. godine i uskoro nas upoznala sa nevjerovatnim talentom koji posjeduje. Lamija primjećuje najmanje detalje u prirodi i svojom fotografijom čini da osjećamo prirodu. Kontaktirajte Lamiju.

Mediha Kobilica je članica Škole fotografije od 2017. godine i izuzetno je talentovana fotografkinja, a također posjeduje nevjerovatne sposobnosti iz matematike. Zabijležila je toliko nevjerovatnih trenutaka, a ove godine je bila nagrađena za svoje fotografije tokom Zeničkog Proljeća. Jedva čekamo da vidimo buduće Medihine fotografije! Pogledajte Medihin Instagram. 

Benjamin Malkoč je jedan izuzetno energetican, pametan, brz, spretan i pouzdan fotograf koji više od pet godina promoviše našu zajednicu dokumentarnom fotografijom, a svoje vršnjakinje i vršnjake uspješno predstavlja portret fotografijom. Benjamin takodjer fotografiše zaruke, vjenčanja i druge događaje po potrebi. Sa nama je od 2017. Kontakt ovdje.

Dženis Hasanica je nedavno postao clan Škole fotografije, ali vec dugi niz godina svojom fotografijom promoviše nasš grad. Dženis ima izuzeno izražen osjecaj prema fotografiji, okolini i njegove fotografije uvijek prestave nas grad iz jednog drugog, ljepšeg ugla. Kontaktirajte Dženisa sa saradnju. 

Mirza Alijagić je nedavno postao član Škole fotografije, ali već nekoliko godina fotografiše i radi kao novinar. Mirza je izuzetno vrijedan i talentovan fotograf i izuzetna nam je čast što je danas dio naše ekipe. Kontaktirajte Mirzu sa saradnju. 

Haris Omerović je jedan izuzetno talentovan momak koji je također za vrlo kratko vrijeme savladao tehnike i posvetio svoje vrijeme portret forografiji. Na ovaj način Haris daje svoj doprinos našoj zajednici kao i svojim kolegicama i kolegama. Harisa možete kontaktirati ovdje.

Isak Zukanović je kreativan, samouk i energetičan momak koji je svoj aparat nosio na sve svoje avanture i tako uspio da za samo jednu godinu dana savlada tehnike i zabilježi fenomenale portrete, pejzaže i sazviježđe. Vrlo je uspješan u portret fotografiji, kao i drugim oblastima fotografije. Došao je u Školu fotografije 2021. Isaka možete kontaktirati ovdje.

Počasni član Škole fotografije

Affan Kaknjo je član Škole fotografije od samog njenog osnivanja 2017. godine. Donio nam je dvije velike nagrade. Prvu nagradu i prvo mjesto za najbolju fotografiju pod nazivom “Moja BiH” nagradila je italijanska ambasada prije tri godine. U decembru 2021.gdoine, Affan je osvojio 1. mjesto za kratki dokumentarni film “Inat voćnjak” na 23. Festivalu filma djece i omladine „Zenica 2021“, koje je organiziralo Udruženje tehničke kulture ZDK. Affanove sposobnosti i kreativnost su ekvivalentne studentima koji upišu studije iz oblasti filma i režije i imati ovakav talenat, veliko je bogatstvo ne samo za Školu fotografije, već za našu Domovinu.

Prethodne polaznice i polaznici & aktivni članovi

Derviša Fetić dolazi u Školu fotografije kako bi usavršila svoje vještine za potrebe PR pozicije na Unvierzitetu u Zenici. Uskoro kod Derviše otkrivamo nevjerovatne vještine kako za umjetničku tako i za fotoreportersku fotografiju. Uskoro Derviša planira i odbranu svoje disertacije, a mi se potajno nadamo da ćemo se moci obratiti Derviši za pravnu pomoć vezanu za copyrights fotografija. Zbog svog zalaganja i promocije Škole fotografije, Derviša postaje sekretar i članica upravog odbora 2021. godine. Derviša je prva osoba koja se javila za časove fotografije na oglas iz 2017. godine.

Azemina Nadarević Nišić je članica Škole fotografije od samog osnivanja 2017. godine. Azeminin doprinos Školi fotografije je poseban i od izuzetnog znacaja. Dolazi kao podrška svojoj unici Melisi, ali vremenom Azemina stvara i fotografske navike i vlastiti stil izražavanja. Njezine fotografije prirode, ptica i nevjerovatne svjetlosti, primjer su sopstvenog glasa kroz fotografiju.

Melisa, naša Meli, dolazi u Školu fotografije na samom početku. Uskoro za Meli dolazi i njena Nena, Azemina, koja svojim prisustvom pruža podršku svojoj unuci. Uskoro zbog njih naša Škola postaje posebna jer naši časovi postaju raznolikih generacija, a samim tim i rušenja predrasuda. Melisa i danas fotografiše i zapažza detalje u prirodi i tako daje svoj doprinos Školi.

Djurdjica Mirković je svima nama uzor kada je u pitanju fotografija. Već dugi niz godina se bavi umjetničkom fotografijom i zabilježila je bezbroj lijepih trenutaka, scena, pejzaža kao i drugih motiva. Iskreno se nadam u skorije vrijeme organizovati i izložbu sa fotografijama koje je tokom svom vremena zabilježila.

Dalal je mlada fotografkinja koja je pokazala zainteresovanost prema fotografiji i prije dolaska u Školu fotografije 2020. godine. No, dolaskom u Školu fotografije, otkrivamo jedan lijepi oblik izražavanja i izuzetan talent. Dalal ima osjecaj prema trenucima i nacin vidjenja svijeta kroz fotografiju.

Iman Imamović je mlada fotografkinja koja je došla u Školu fotografije 2018. godine. Iman ima jako izražen osjećaj prema umjetničkoj fotografiji, prirodi, detaljima i na taj način pokazuje ljepotu, ne samo našeg grada i okoline, već i sopstvene duše.

Ismihana Teljigović dolazi u Školu fotografije 2020. godine na preporuku našeg bivšeg učesnika, a njezinog oca, Harisa. I od tada Ismihana polahko ali sigurno gradi svoj stil izražavanja, primjećuje najosnovniji i najbitniji elemenat u fotografiji, a to je svjetlost. Igrom svjetlosti zabilježila je neke od najljepših svojih fotografija.

Lejla Brkić dolazi u Školu fotografije 2020. godine sa svojom kćerkom Enom, a uskoro nam se pridružuje i mlađa kćerka, Lada. Po profesiji, Lejla je radiolog i provela je vecinu svog života gledajuci u crno bijele slike. I kako nam ona to najbolje kaže, u njoj se desila velika želja da oboji svijet koji svakodnevno zapaža. I tako je Lejla u zadnjih par godina zabilježila broje i nevjerovatne fotografije prirode, zalazaka sunca i divnih trenutaka sa kćerkama. Kada pogledate Lejline fotografije, zastanete i imate dojam da ste ili na putovanju sa Lejom ili ste u apsolutnom miru i zlatnom svjetlu.

Ena Blažević prisustvuje na foto radionici 2020.godine kada primjecujem jedan talenat i ljubav prema fotografiju koji se krije u ovoj djevojcici. Tražila sam je dugo kako bih je pozvala u Školu fotografije, a najzad jedan dan stiže sa svojom mamom Lejlom. Ova nejvjerovatna djevojcica ima sposobnost da vidi i prepozna detalje, svjetlos i da fotografše okolinu u kojoj živi. Nadam se da će se nastaviti baviti fotografijom.

Almirka Šišic dolazi u Školu fotografije 2020.godine sa svojom kćerkom Umom kako bi joj pružila podršku. Na ovaj nacin, ova divna osoba dala je i veliku podršku našoj Školi fotografije, a vremenom otkrivamo i njene fotografske sposobnosti.

Uma Šišić dolazi u Školu fotografije 2020.godine sa svojom mamom, Almirkom. Ono po ćemu je ova djevojcica prepoznatljiva jeste njen nevjerovatni senzibilitet i prirodno viđenje svijeta oko nas, trenutaka i to je cini posebnom. Ona prirodno ima umjetničku i kreativnu dušu. Uma se takodjer bavi i drugim vrstama umjetnosti, a od životinja najviše voli zeke.

Divna Sandra Gajić dolazi u Školu fotografije 2020.godine i uskoro prepoznaje fotografske tekhnike i koristi ih u svakodnevnom životu. Na ovaj nacin Sandra otkriva nacin na koji vidi svijet oko sebe. Sandra je nastavnica matematike, ali sada znamo da ima i fotografskih sposobnosti koje daju veliki doprinos našoj Školi.

Neven Duranović daje veliki doprinos Školi fotografije još od 2018. godine. Jedan izuzetan i od povjerenja momak, Neven također ima veoma izražen osjećaj prema prirodi, a samim tim i prema fotografiji. Zahvalna sam što i danas daje doprinos svojim prisustvom i fotografijama.

Kemal Dervenčić je svojim prisustvom obogatio Školu fotografije i pružio veliku podršku. Meni lično je na ovaj nacin odao pocast da i dan danas nisam sigurna na koji nacin mogu da uzvratim zahvalnost koju osjećam. Cika Kemo je za vrijeme pandemije 2020. godine kada smo održavali časove fotografije, donosio svoju klupu jer nam je u tom periodu ponestalo stolica. Ljubitelj fotografije već dugi niz godina, oduševio nas je jer bilježi porodične trenutke, ali isto tako zapaža i najmanje detalje u prirodi koji cine da stvara predivne i interesante umjetnižčke fotografije. Velika mi je čast što je dio naše Škole.

Mirsada Kadric je najstarija članica Škole fotografije i dolazi na prvo predavanje 2018. godine. Uskoro sa Lamion Svraka postaju prepoznatljive u našoj zajednici kao najstarija i najmlađa članica Škole fotografije. Teta Mirsada je zadnji put bila u foto klubu kada je bila u 7. razredu osnovne škole, isti razred koji je bila i Lamia kada je tek došla na Školu fotografije. Teta Mirsadina volja i ljubav prema fotografiji svima nama je uzor. Za vrijeme COVID-19 bila je pod respiratorom, ali ustajala je do prozora svaki dan kako bi zabilježila novu fotografiju i poslala nam. Teta Mirsada je otkrila svoj stil- direktno fotografisanje prema suncu i sunčevim zrakama što daje poseban umjetnički izgled fotografijama. Na ovaj nacin je inspirisala i kolege i kolegice. Teta Mirsada je jedan veliki doprinos Školi fotografije. Hvala.

Lamia Svraka uskoro postaje prepoznatljiva u nasoj Školi fotografije kao najmlađa polaznica. No, ono što je posebno kod Lamie jeste njen prirodni osjećaj za fotografiju. Zabilježila je neke nevjerovatne trenutke i postala najmlađa dokumentarna fotografkinja u gradu. Nadam se da će Lamia nastaviti baviti fotografijom jer posjeduje nevjerovatno zapažanje.

Mirza Begagić je odvajao novac od kafa kako bi sebi kupio svoj prvi foto aparat. Došao je u Školu fotografije 2020., ali nije trebalo dugo da Mirza postne jako talentovan fotograf. U posljednje vrijeme fotografiše razne dogadjaje u našoj zajednici i svojim fotografijama pomaže promociji našeg grada. A ono što Mirza najbolje radi jeste fotografisanje vjenčanja. Kontakt ovdje.

Predivna Kanita Mezetović dolazi u Školu fotografije 2020. godine tokom pandemije i svojom pozitivnom energijom doprinosi našoj ekipi. Kasnije je Kanita nastavila da pruža veliku podršku Školi fotografije i zahvalna sam što nas je put sve spojio!

Alek Boras ima izuzetnu sposobnost zapažanja detalja i na taj nacin stvara nevjerovane umjetničke fotografije. Alek je došao u Školu fotografije 2020. godine za vrijeme pandemije i nadam se još uvijek koristi fotografiju kao nacin izražavanja.

Adi je 2020. godine došao u Školu fotografije, ali Adi je otkrio i druge svoje talente na individualnim časovima u Muzeju, a to je crtanje stripova.

Prethodni polaznici

Ahmed Music dolazi u Školu fotografije 2018. godine i daje svoj nevjerovatan kretivni doprinos. Veoma talentovan i sposoban portret fotograf, a na ceremoniji Škole fotografije otkrivamo i Ahmedove nevjerovatne vokalne sposobnosti kada je otpjevao pjesmu “Sarajevo”. Hvala.

Merima Medžic dolazi u Školu fotografije 2018. godine i dala je veliki doprinos razvoju našeg programa svojim prisustvom i promocijama. Nastavnica je violoncela i ima izuzetano izražen senzibilitet sto je prenijela i na svoje fotografije. Iako je najviše fotografisala zalaske sunca, Merima također ima razvijenu svijest za juxstapoziciju u fotografiji.

Manuel Nikolić dolazi u Školu fotografije 2018. godine i sa svojim fotografskim vještinama uskoro i asistira na casovima. Manuel je dao veliki doprinos razvoju Škole fotografije. Manuel je trenutno zaposlen kao fotograf u lokalnoj fotografskoj i studio radnji, Foto Nino.

Vedad Pojskić Vedo, je jedan izuzetno pametan i kreativan dječko. Pun je ideja i svojim prisustvom dao je ogroman doprinos Školi fotografije. Meni je licno olakšao svaki naš čas iz razloga jer smo bili u prilici razgovarati na engleskom. Hvala.

Ivica Arapovic dolazi u Školu fotografije 2018.godine.

Ajdin Drino, 2018.

Haris Dzedaj Teljigovic, 2018, 2019.

Nejra Turcinovic, 2018, 2019, 2020.

Tarik Brzina

Fadil Cunjalo

Koji više nisu tu..

Besim Cunjalo (preminuo), a bio je veliki ljubitelj fotografije, planinarenja i ljudi. Fotografisao je nase pohode kao i nase casove fotografije 2018 i 2019 godine. Svojim pozitivnim karakterom ostavio je veliki trag u Skoli, a kasnije cika Besim dovodi u Skolu fotografije i svog necaka, Faila Cunjalo, koji nakon Besimove smrti nastavlja dolaziti na casove.

Sabina Hamzic (preminula), je bila jedna od prvih polaznica koja me je nazvala i pitala: “Da li sam ja prestara za prisustvujem casovima? Htjela sam upisati sina, ali ako postoji mogucnost, ja bih dolazila..” I tako je Sabina ostavila veliki trag nasoj Skoli. Bila je veliki ljubitelj fotografije i zeljela je fotografisati teme koje su bitne u zivotu. Zeljela je da se posveti dokumentarnoj/socijalnoj fotografiji i na njezinim fotografijama se i vidio talent i osjecaj prema ovoj vrsti fotografije. Za kratko vrijeme, osvojila je i nagradu za svoju fotografiju koju je zabiljezila o Romima. Bila je clanica Skole od samo njezinog pocetka 2017.godine.