Neki dan ispred dzamije me nasmija jedan covjek: ma otkud ti zaluta ovdje? 😀 Zapravo, bila sam tu prije 10ak godina kada sam dovela jednu djevojku da fotka i dok smo s nekim razgovarale, dodje i Dr. Morsi.Ovo je Dr. Morsi, mnogima poznat kao doktor ili neko ko je otvorio prvi Islamski Centar u Bowling Green-u. A ja sam ga zapamtila kao covjeka koji me je tog prvog susreta pogledao i zastao, kao da imamo nesto jedno drugom reci. Ja sam u sebi cekala da li cu otkriti dublji razlog naseg susreta, a onda ugledah njegovu vizitku. 

Pisalo je da je specijalista ‘rijeci’ koje prezirem na svakom jeziku: pankreas, jetra, gusteraca. Skrivajuci koliko se ustvari bojim njegovog odgovora, ipak sam hrabro izgovorila: “Da niste slucajno bili doktor mojoj mami?” Nada se zvala. Nije se mogao sjetiti pa smo iz dzamije otisli u njegovu kliniku i izvadili smo sve foldere iz 2000-te. Tada jos nije bilo sve u kompjutere uvedeno.  

I zamislite! Pronadjemo papire od Mami! Istrcala sam iz njegovog ofisa u suzama i jecanju! Nisam bas tako zeljela reagovati, ali to je bilo jace od mene. Ne znam, mozda za dan, dva ili koju sedmicu sam se vratila, ne sjecam se, ali sjecam se odluke da zauvijek budem jaca od zivota. Kada sam se vratila, zauvijek sam dobila i podrsku za svaki korak u mom zivotu.

Dugo sam cuvala ovu pricu o ovom covjeku, ali dijelim je jer zvot je proces. Kada sam Dr. Morsija upoznala, proslo je 10 godina otkako je bio doktor mojoj Mami, a ja do tog trena nisam mogla ni da je spomenem, a kao tinejdjerka, mislila sam da je neko mogao uciniti nesto drugacije ili bolje da moja situacija ne bi bila takva kao sto je bila..No, u zivotu covjek nauci da otvoriti i srce i dusu da bi prihvatio istinu i naucio da je zagrli kada je otkrije. 

I tako sam opet zalutala u dzamiju da pronadjem ovog covjeka. I izlazi sa dzume i kaze, “Heloooo, hajmo u ‘bear’ da se ispricamo!” Dok skontah da je to kafe Behar, on me vec ispita sve o zivotu, o Skoli, o svemu! Pogledate li vi nekad nekoga i u ocima vidite svu dobrotu, iskrenost, snagu, prijateljstvo, odnosno prepoznate ljude i vidite to kao najveci razlog zbog kojeg postaju dio vaseg zivota..

🙂 <3

 

skolafotografije

Author skolafotografije

More posts by skolafotografije

Leave a Reply